Vrijwilliger worden

Wordt vrijwilliger bij de Maurits Viool

Ben jij enthousiast, sociaal, avontuurlijk ingesteld en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is de Maurits Viool op zoek naar jou! We hebben verschillende functies beschikbaar. De tijdinvestering verschilt van af en toe een paar uurtjes tot wekelijks een dagdeel.

Leiding geven, iets voor jou?

Als leidinggevende bij één van onze speltakken (leeftijdsgroepen) zorg je, samen met de rest van het leidingteam voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren. Al onze speltakken draaien één keer per week. De leiding bereidt het programma voor en voert het (samen met de kinderen) uit. Dit voorbereiden gebeurt soms gelijk na de opkomst of, meer op afstand, gedurende de week.

We werken met een gevarieerd programma van toneel tot knutselen en van hout hakken tot survivallen. Hiermee spreken we de verschillende kwaliteiten van de kinderen aan en proberen deze verder te ontwikkelen. Bovendien is het leidinggeven gezellig, uitdagend en kun je zelf ook genieten van het scoutingspel.

Maar als leidinggevende kun je ook je eigen kwaliteiten ontwikkelen. De groep biedt trainingen en cursussen aan en jouw competenties worden samen met een praktijkbegeleider in kaart gebracht en verder ontwikkeld. Lijkt het je leuk om jouw kwaliteiten in te zetten voor onze leden? Mail dan naar info@mauritsviool.nl.

Handje helpen tijdens de opkomst

Geen tijd om structureel te komen helpen, maar best bereid om af en toe de handen uit de mouwen steken! Dan zoeken we jou als gastleiding!

Je wordt gebeld als een leidingteam net een paar handjes te kort komt. Je draait mee met een opkomst en helpt waar nodig: denk dan aan limonade schenken, een spel begeleiden, een post bemannen, helpen knutselen of zorgen dat we veilig naar de Broekpolder kunnen wandelen. Kortom, super nuttig vrijwilligerswerk zonder al te veel verplichtingen.

Wij vragen gezelligheid, een hands on mentaliteit, flexibiliteit en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Wij bieden een nuttig tijdverdrijf, een gezellige ochtend en eeuwige dankbaarheid!

Lijkt het je iets om gastleiding te worden? Mail dan naar secretaris@mauritsviool.nl

Helpen bij het O-team

Het O-team is een groep enthousiaste ouders die ongeveer drie keer per jaar een grote activiteit organiseren zoals bijvoorbeeld de jaarsluiting. Ook zijn er (oud) leden die het leuk vinden om te helpen met een grotere activiteit. Ook interesse in het O-team of een ondersteunende rol in een grote activiteit? Mail naar activiteiten@mauritsviool.nl