Over ons

Over ons

De Maurits Vioolgroep is met meer dan 200 leden de grootste scoutinggroep van Vlaardingen. Dankzij een groot aantal enthousiaste leidinggevenden zorgen we er elk weekend weer voor dat de jeugdleden kunnen genieten van het scoutingspel. Ondanks de grootte van de groep kent iedereen elkaar. De groep kenmerkt zich door gezelligheid, uitdaging, plezier, zelfontwikkeling en natuurlijk samenwerking!

De leiding van de Maurits Vioolgroep is allemaal lid van Scouting Nederland. Daarnaast hebben de leidinggevenden een VOG. Deze zogeheten Verklaring Omtrent Gedrag is een bewijs van goed gedrag dat door het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt afgegeven. Daarnaast investeren we in training van de leidingteams, zodat altijd de juiste kennis en kunde (bijvoorbeeld van EHBO) aanwezig is.

In ons huishoudelijk reglement zijn de spelregels die we onderling hebben afgesproken terug te vinden. Hiermee zorgen we ervoor dat voor iedereen duidelijk is wat de rechten en plichten zijn en creƫren we een veilige omgeving om het scoutingspel in te spelen.

Historie

De Maurits Viool bestaat sinds 2009. De groep komt voort uit een fusie tussen de Prins Mauritsgroep en de Vioolgroep. De Prins Mauritsgroep werd in 1936 opgericht door leden van de Willem de Zwijgergroep - nog altijd onze buren. De Mauritsgroep was een echte jongensgroep. In 1946 kreeg Vlaardingen ook een scoutinggroep voor meiden: de Vioolgroep. Viool stond voor Vrede Is Onze Oprechte Leus.

In 1986 besloten de Prins Mauritsgroep en de Vioolgroep te gaan samenwerken: er kwam een gezamenlijke speltak. Kinderen van 5 tot en met 7 jaar waren welkom bij de bevers. De jongens stroomden door naar de welpen, de meisjes naar de kabouters. De oprichting van een gezamenlijke speltak was het begin van een lange en plezierige samenwerking, die uiteindelijk in 2009 resulteerde in een fusie.

Verhuizen?

Met de aanleg van de Blankenburgtunnel in aantocht zijn we genoodzaakt om plaats te maken voor de bredere A20. Op dit moment zijn de onderhandelingen in volle gang en de eerste stappen zijn al uitgevoerd. Zo zijn de volkstuinen al naar ons terrein verhuisd, waardoor we onze velden hebben moeten opofferen.

Deze situatie houden we voor ongeveer een jaar. Een lastige tijd, maar we zijn goed in mogelijkheden en oplossingen vinden! Ondertussen zijn we druk bezig met ons nieuwe clubhuis te ontwerpen. Met de hele groep denken we na over onze nieuwe plek waar we de komende jaren weer heerlijk het scoutingspel kunnen spelen.

Achter de schermen gebeurd dus heel veel! En daar kunnen we steeds meer vruchten van plukken!
Wil je meer weten over de hele verhuizing? Kijk dan op de website van de verhuizing.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00