Speltakken

Scouting is voor iedereen!

Scouting Maurits Viool heeft acht speltakken voor kinderen en jongeren. Een speltak is een groep kinderen van dezelfde leeftijdsgroep. Bijzonder aan onze groep is dat alleen de jongste en oudste speltakken gemengd zijn. Verder draaien de jongens en meiden hun opkomsten apart. Hieronder kun je zien welke speltak voor uw kind of voor jou van toepassing is. Je kunt drie keer gratis komen kijken om met eigen ogen te zien hoe gaaf Scouting is. Natuurlijk is het ook mogelijk om leiding te komen geven.Interesse? Mail dan naar info@mauritsviool.nl.

Bevers

Speltakteken Bevers
Meiden en jongens
Van 5 t/m 7 jaar
Zaterdag 10:00-12:00
Al vanaf vijf jaar oud is er bij de Maurits-Viool veel te beleven. De bevers beleven avonturen in fantasiedorp Hotsjietonia. Samen met de leiding, die vaak als themafiguur optreedt, ontdekken de bevers de natuur, leren ze de beginselen van het koken en bakken, maken ze de mooiste creaties en leren ze uiteraard om samen te spelen.
De wekelijkse opkomsten zijn altijd uitdagend en gezellig. Als kers op de taart hebben de bevers ook nog weleens een weekendje, waarbij de kinderen op het clubhuis logeren, en wordt elk Scoutingjaar afgesloten met een leuk vierdaags kamp.

Kabouters

Speltakteken Kabouters height=
Meiden
Van 7 t/m 11 jaar
Zaterdag 10:00-12:00
Elke week speelt een grote groep meiden samen met een enthousiast leidingteam in Bambilië, het fantasieland van de kabouters. Ze gaan op reis langs de verschillende dorpjes, en leren daar van alles over de natuur, EHBO, koken, vriendschap, cultuur en nog veel meer.
Twee keer per jaar werken de kabouters aan een insigne, om te laten zien wat ze kunnen. Daarnaast gaan de kabouters op excursie, wordt er geknutseld en verkleed en doen ze echte scoutingdingen zoals vlotvaren en hutten bouwen. Jaarlijks zijn er twee weekendjes en een tof zomerkamp.

Welpen

Speltakteken Welpen
Jongens
Van 7 t/m 11 jaar
Zaterdag 10:00-12:00
Lekker ravotten, hutten bouwen, vies worden en tegelijkertijd wat leren: dat is waar het om draait bij de welpen. Elke zaterdag trekken circa 25 jongens er met hun leiding op uit in de Jungle, het fantasieland van de welpen. Aan de hand van de ontmoetingen in de Jungle, bijvoorbeeld met Baghera of Kaa, leren de welpen alles over natuur, EHBO, koken, vriendschap, cultuur en nog veel meer.
De welpen werken een keer per jaar aan een insigne, gaan twee keer per jaar op weekend en sluiten het jaar af met een gaaf zomerkamp.

Blauwe vogels

Speltakteken Blauwe Vogels
Meiden en Jongens
Van 7 t/m ? jaar
Zaterdag 14:00-16:00
(Eens in de 2 weken)

In Vlaardingen is een scoutinggroep gestart voor kinderen met een beperking van het speciaal onderwijs. Deze groep is een onderdeel van de Maurits/Vioolgroep. De Blauwe Vogelgroep is voor zowel jongens als meisjes. Het Blauwe Vogels onderdeel is gesplitst in Kieviten, Haviken en Arenden. De Kieviten zijn van 7-13 jaar, de Haviken van 11-17 jaar, de Arenden van 16 – ? jaar. De opkomsten zijn 1x per 2 weken in de oneven weken op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16:00 uur. De Kieviten draaien in clubhuis “de dubbele punt” van de Vioolgroep, de Haviken draaien in het welpenlokaal en de Arenden in het Explorer lokaal van het clubhuis van de Mauritsgroep. Onder nauwe begeleiding (1 leiding per 2 a 3 kinderen) kunnen de kinderen rondrennen, plezier maken, leren en spelletjes spelen. De leiding heeft ruime ervaring en is bekend met kinderen met een beperking, waardoor ouders zonder zorgen hun kinderen kunnen toevertrouwen aan dit team.

Padvindsters

Speltakteken Scouts
Meiden
Van 11 t/m 15 jaar
Zaterdag 13:30-16:00
Bij de padvindsters draait het allemaal om gezelligheid en samen leuke dingen doen: zelf je eigen hout hakken om er daarna zelf een kampvuur mee te maken om er marshmallows of croissantjes boven te bakken. Tochttechnieken leren zodat je met een groepje een tocht kunt lopen. Knopen leren om gave pionierbouwwerken te maken. Op kamp en bij weekendjes met vijf andere meiden in een tent slapen en met elkaar koken. Maar ook lekker rennen in de polder met een groot spel, creatief bezig zijn met bijvoorbeeld verf en zo af en toe een beauty-opkomst. Lijkt dit je wat? Dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Verkenners

Speltakteken Scouts
Jongens
Van 11 t/m 15 jaar
Zaterdag 13:00-16:00

Wil jij leren houthakken, vuur maken, tenten opzetten, pionieren, koken, klussen en samenwerken in groepen? Dan zijn de verkenners echt iets voor jou!
Bij de verkenners staan zelfstandigheid, samenwerken en normen en waarden centraal. In de vier jaar bij de verkenners ontwikkelen jongens zich van spelende welpen tot zelfstandige tieners, die hun eigen opkomsten in elkaar kunnen zetten. Door de jaren heen ontstaan vaak hechte vriendschappen; juist omdat je elkaar tijdens het scoutingspel goed leert kennen en op elkaar leert bouwen.
Natuurlijk worden er bij de verkenners niet alleen typische scoutingdingen gedaan: er zijn ook gave opkomsten zoals een gamenight of levend risk.
Naast de gebruikelijke weekendjes en het zomerkamp, gaan de oudste verkenners ook op winterkamp.

Explorers

Speltakteken Explorers
Meiden en Jongens
Van 15 t/m 18 jaar
Vrijdag 20:00-22:00
Bij de Explorers draaien de jeugdleden voor het eerst sinds de bevers weer gemengd. De jongens en meiden maken wekelijks voor elkaar opkomsten en doen dit zelfstandig. De groep krijgt geen leiding maar begeleiding; enkel wanneer er hulp nodig is of ingrijpen noodzakelijk is, staat de begeleiding klaar. Daardoor hebben jongeren veel vrijheid, maar blijft er wel een veilige omgeving gegarandeerd.
Na de opkomst is het altijd mogelijk om nog te blijven hangen in het lokaal, om gezellig een avondje samen door te brengen.

Rovers

Speltakteken Rovers
Meiden en Jongens
Van 18 t/m 22 jaar
Zaterdag 20:00-22:00
(Eens in de 2 weken)

Een groep zelfstandige, jongvolwassen jongens en meiden van 18 tot en met 21 jaar vormt de Rovers. Kenmerk: ze vinden het gezellig om samen leuke dingen te doen en hebben vaak al veel ervaring met scouting. De Rovers bedenken zelf hun opkomsten en er is geen leiding en begeleiding meer nodig. Na de opkomst is het altijd mogelijk om nog een drankje te doen aan de bar en gezellig een avond samen door te brengen. Eens in de zes weken draaien de Rovers samen met de Stam. Ook gaan ze mee op het kamp van de Stam!

Stam

Speltakteken Stam
Meiden en Jongens
Vanaf 21 jaar
Zaterdag 20:00-22:00
(Eens in de 3 weken)

Hier zitten de echte scoutingtijgers! Al ouder dan 21, maar nog altijd geen genoeg gekregen van Scouting? Dan kun je bij de Stam terecht!
De Stamleden regelen hun eigen opkomsten, zonder leiding of begeleiding. De opkomsten zijn zeer gevarieerd: van toneel tot walking diner en van ijskarten tot slootjespringen. Ook gaat de Stam jaarlijks samen met de Rovers een weekend weg. De Stam is overigens ook de ideale omgeving om ervaringen uit te wisselen met andere leiding of oud-leiding. En natuurlijk ook om na een opkomst nog even met z’n allen een drankje te doen. Eens in de zes weken draaien de Rovers mee.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00